22. det här får mig att må bättre

det finns många saker som får mig att må bättre. det kan vara musik, ett fint sms, att göra saker jag tycker om.. men jag skulle ljuga om jag sa att mina vänner, min familj och min pojkvän inte är de som får mig att må allra bäst. bara att ha hela min familj hemma, att spendera en dag med pojkvännen eller att umgås med någon av mina vänner får mig att må så jäkla bra. ärligt talat, så vet jag inte vad jag skulle göra utan dom.


-

har spenderat min eftermiddag hemma hos sandra och kom alldeles nyss hem. hon åker till vemdalen på onsdag och lämnar mig ensam i skolan torsdag och fredag, hur ska detta gå? och usch, jag vill inte ens tänka på att börja gymnasiet helt själv.. kommer kännas konstigt efter åtta år med nio år med sandra i samma klass..
nej nu måste jag ta tag i matten. har två häften som ska vara klara tills på onsdag och jag fattar ingenting. måste börja med tyskan till imorrn också, och egentligen med SO:n, och musiken, och hemkunskapen... oj..
ska försöka slänga in en ny punkt lite senare också, ses då!


21. det här upprör mig

jag kan rada upp en mängd saker som upprör mig, och jag hade egentligen tänkt skriva en lång text, men jag orkar inte det så... det här upprör mig just nu: skolan och läxor.


20. den här månaden

den här månaden är det inte mycket kvar på, och ja... vad ska jag säga? den har gått sjukt långsamt och jag har tappat all den positiva inställningen som jag samlade på mig under jullovet. dagen innan vi började skolan var jag så grymt positiv och jag kände verkligen att jag skulle satsa på skolan den här terminen. det känner jag väl på ett sätt fortfarande, för jag ska fortfarande nå mina mål, men jag har inte alls samma inställning.
jag har ägnat mycket tid åt att försöka tänka på mitt gymnasieval men jag har bara rört till det för mig själv. jag vill verkligen inte att det ska bli februari.
den här månaden har inte varit bra, och inte varit dålig. den har varit lite både och, det beror på hur man ser det.

06.39

jag spenderar alldeles för mycket tid framför datorn när jag inte ska. usch, det är inte bra. jag sitter och äter frukost vid datorn tills jag får panik för att klockan är mycket och jag inser att bussen snart går. typ som nu, hehehe...
see yoooou!

19. detta ångrar jag

jag vet inte riktigt om jag har något speciellt som jag ångrar... jag har gått och funderat på den där punkten ett bra tag nu, men inte kommit på något. det finns en sak, som jag verkligen ångrar, men det är ingenting jag tänker ta upp här.

all i have is you

något som jag verkligen saknar i min garderob just nu är ett vitt pösigt linne, och ett par helt vanliga jeans SOM HAR EN GYLF! just nu har jag nästan bara jeansleggings som jag använder och jag är så sjukt trött på dom. så ja, ett par helt vanliga tråkiga jeans vill jag ha. och sen bara ett pösigt linne som man kan ha instoppat. tycker det är riktigt fint men har inga byxor som jag kan ha det till och knappt några linnen. bara ett som är fridas, som
är för stort så att jag måste sätta en toffs i ryggen, och då måste jag ha någonting över linnet... vilka problem.

move along

And even when your hope is gone,
move along, move along just to make it through.

18. min favoritfödelsedag

jag måste nog säga att min favoritfödelsedag var 2010, när jag fyllde femton. inte för att presenterna var bättre än dom brukar vara eller för att tårtan var godare. nej, jag var bara glad och det som gjorde den så bra var att jag hade varit lite halvledsen för att victor inte skulle kunna träffa mig på min födelsedag, för han skulle åka till linköping och spela hockey. men sen, när vi sitter och äter middag, knackar det på dörren. mamma säger åt mig att öppna.
jag: men det är ju säkert ändå till rasmus?
mamma: nej, öppna nu. man vet ju aldrig vem det är.
så jag går och öppnar dörren och där stod victor. helt stört. det första jag sa var: skojar du?!
haha, ja.. det gjorde min dag extra bra.

rubrik

jag och victor är ett väldigt socialt par. han ligger i soffan och spelar på min mobil och jag sitter vid datorn..
haha, nej men idag har vi bakat kladdkaka som vi åt med glass, så gryyyymt gott. sen gick vi upp och sov till maten, haha. och nu väntar vi bara på one tree hill!

igår var vi och åkte skridskor med rasmus, hampus, sofia och marko. jag och sofia var bäst på plan. eller....?.

skickade precis ett sms till sandra;
"jag gav upp.... jag är en svag människa..."
och självklart pratade jag om pluggandet. jag försöker intala mig själv att jag tagit en paus men jag undrar om jag inte har gett upp... prov på första och andra världskriget på tisdag, hej vad det kommer gå bra.

och jag struntar i allt för det är en ny dag sen

ångest är bara förnamnet. vill inte,inte,inte till skolan idag.
men, det är dags att ta tag i min sista termin i nian, redan nu börja bygga upp betygen och se till att jag når mina mål. den här terminen ska jag ha roligt, samtidigt som jag ska vara stenseriös och kämpa för att nå dit jag vill.  jag måste, och jag vet att jag kan.
som petter hade sagt det ; fuck off, nu kör vi.


17. mitt favoritminne

jag kunde inte välja bara ett.

16. min första kyss

ja, min första kyss fick jag av victor och mycket mer behövs inte sägas om det.


2010

jag vet att jag är lite seg, men fick lust att sammanfatta 2010 så... ja.

januari
nyår firades i stjärnhov med frida och daniella.


jag somnade och fick hårspray i örat...


11 till 18 januari drog vi iväg till spanien
sista januari tyckte pappa att det var dags att skotta altanen så att den inte skulle rasa, så hela familjen var ute och skottade och grillade korv.det var dåligt med bilder från februari, mars och april så jag antar att ingenting speciellt hände då.

mars
påskaftonapril

firade valborg tillsammans med victor och sandra. jag och sandra ville tänka på något annat än skräckfilmen vi hade tittat på så vi tog fula kort..


maj
spelade in en ful, misslyckad parodi på snövit i skolan med sandra, lollo, julia, emil och jani.
hahaha, den var verkligen hemsk...


samma dag sprang nina runt med min kamera i skolan...

och jag fick ett tydligt bevis på att vissa av mina klasskompisar inte är riktigt friska... haha


det började bli varmt ute och vi satt ute på rasterna med folk från klassen.


juni
jag och frida fick med oss victor ut på en promenad till andra sidan sjön.


gick till mariefred med frida, en och en halv mil gick vi på tre timmar. bra eller dåligt? det vet jag inte, haha.
midsommar firade jag och victor hemma hos mig med nästan hela mammas släkt.sandra var här och vi bestämde oss för att vara uppe hela natten. om vi lyckades eller inte minns jag inte, men vi var i alla fall ute vid fyra på morgonen och tog fula kort och spelade in en jätteful film, haha.
juli

elin och josefin kom till laxne och vi rodde ut till fågelön och badade.
jag och frida åkte till nykvarn och jag var sjuuuuuukt brun.

augusti
huset behövde målas om så alla hjälpte till.

victor och rasmus målade....

och jag och frida solade.. haha.


femte augusti åkte jag, mamma, frida, hannah och melina till mormors landställe.
hahahaha... victor kommer döda mig för det här, men jag är tvungen.
det som hände var att victor sprang ner för en backe, och jag sprang efter. precis när jag kom fram till victor så vänder han sig om och råkar slå armbågen i mitt öga. haha, det gjorde så jäkla ont och jag trodde jag skulle svimma. blödde lite gjorde det också. vi kom hem och mamma la en fryst lax på mitt öga... som tinade... hahaha.

såhär såg det ut några dagar efter... haha det ser värre ut än vad det var. victor skämms fortfarande över det här och jag hoppas att han inte blir allt för sur nu...
förlåt victor! jag var tvungen! ♥♥♥


körde en heldag på skansen med frida, daniella, malin och isabelle för att lyssna på allsång.
dagen var lyckad men allsången var sämre....firade min och fridas födelsedag och victor, som hade sagt att han skulle vara borta och spela hockey kom till laxne och överraskade mig. hela min familj visste om det, förutom jag, haha. en bra överraskning var det i alla fall!
skolan började och jag och sandra hade vattenkrig på hemkunskapen.... haha. vi försökte ta en bild och få med att vi hade blöta kläder, lyckades inte så bra... haha.


september

josse och elin i laxne igeeenoktoberpromenader med frida och zeeranovember
snön kom och jag åkte pulka med frida, victor och melina.praoade på en frisörsalong i gnesta och fick klart för mig att frisör inte var någonting för mig.

tillbringade mina två timmars långa luncher på biblioteket i gnesta...


åkte på taxinge julmarknad med mamma och frida.firade första advent med familjen och yoel var hemma.


december
tillbringade en del raster med dom här personerna.


15 december drog klassen till nyköping och fikade med landshövdingen, haha. vi blev bästa klassen i sörmland på nutidsorienteringen och därför bjöd han dit oss på tårta och läsk.fjärde advent


firade jul med familjen
bowlade med pontus, rebecca, frida och rasmus.och sen avslutades året med nyår hemma hos victor. god mat, bondespelet och hockey stod på schemat och det blev alldeles perfekt. tyvärr har jag inga bilder därifrån.

2010 var ett roligt år. ett bra år. jag har umgåtts med människor som jag tycker om och det är nog vad som gjort mitt år bra. jag älskar er för att ni får mig att må bra. tack för ett bra år!

15. mina drömmar

jag har egentligen inga drömmar inför framtiden, för om jag ska vara helt ärlig, så är jag rädd för framtiden. jag är rädd för att bli vuxen. gymnasiet är så långt jag orkar försöka planera och tänka, om ens det.
däremot har jag drömmar inför den närmsta tiden. eller kanske mer mål, och löften till mig själv.
det mesta handlar om skolan, och mina betyg. jag har höga krav på mig själv när det gäller skolan och jag vill alltid prestera bra, därför är ett av mina största mål att höja mina betyg. jag har inte dåliga betyg nu, verkligen inte. jag är nöjd med mina betyg, men allt kan alltid bli bättre och det är precis vad mina betyg ska bli - bättre.
en annan sak som faktiskt är en dröm och inte ett mål, fast som också är inför den närmaste tiden, är att jag ska hitta rätt gymnasium. att jag ska hitta ett gymnasium där jag trivs, att jag lyckas välja rätt inriktning och att jag hamnar i en bra klass med bra människor.

när jag började skriva det här inlägget och skrev att jag inte har några drömmar inför framtiden tyckte jag att det lät skittråkigt. alla andra har en dröm som dom vill följa, och jag har ingenting. jag har ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv och i mitt huvud lät det så tråkigt. men jag tänkte om, och egentligen... om jag inte har någonting som jag strävar efter så kan jag aldrig, aldrig, aldrig bli besviken för att jag inte uppnått det. jag har visserligen ingen aning om vart jag vill ta vägen efter gymnasiet eller ens nu, när jag ska börja gymnasiet, men jag är en sån människa som ändrar mig hela tiden. för några månader sen var jag helt säker på att jag skulle bli frisör och öppna en helt egen salong, och nu är frisörlinjen inte ens ett alternativ. jag är en person som ändrar mig, och därför har jag ingen dröm, och därför kan ingen någonsin säga att jag inte uppnått mitt mål. den enda person som kan säga vad jag klarat och inte klarat är jag. bara jag.


sometimes you have to stop thinking so much and go where your heart takes you

nu ska jag ta tummen ur röven och ännu en gång börja titta runt på olika gymnasielinjer och skolor. sandra gav mig lite smått panik när hon påminde mig om att min sista termin på frejaskolan börjar nästa vecka.
vad ska jag göra med det här egentligen? jag har ingen aning om vad jag vill göra och det är en månad kvar tills jag ska välja, bra jobbat lisa!

jvm

sitter och tittar på hockey med min pappa och min pojkvän. eller rättare sagt, dom tittar och jag sitter vid datorn, hehe. jag och victor har verkligen inte gjort någonting idag. inte gått utanför huset en enda gång, knappt utanför rummet. vi har kollat på one tree hill och pusslat, typ... haha.
imorrn när victor åker hem så åker jag till sandra och umgås med henne. alldeles för länge sen och jag saknar henne så det är toppeeeen!

RSS 2.0